Verkoop houten chalet

Het stadsbestuur verkoopt de houten chalet die tot afgelopen kerstvakantie nog als klaslokaal door de stedelijke basisschool in Holven gebruikt werd. De chalet wordt verkocht tegen bieding onder gesloten omslag. De verkoop houdt de volledige demontage van de chalet in, inclusief alle aanwezige inboedel. Alle ontstane afval bij de demontage dient door de koper meegenomen te worden. De chalet kan enkel op afspraak bezocht worden op dinsdag 17 maart en dinsdag 24 maart, telkens van 18u tot 19u in Katersberg 27, te Geel.

De chalet meet ongeveer 17m x 6m en bestaat uit een modulaire houtskeletbouw. De dakbedekking bestaat uit golfplaten. Ramen zijn uit enkel glas. De installaties zoals deze aanwezig zijn, zijn inbegrepen in de aankoop. Het inschrijvingsformulier en meer informatie vind je op www.geel.be.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Expo Muziek tijdens WOI

De Provincie Antwerpen ontwikkelde samen met haar Europese partners vijf reizende expo's over de Eerste Wereldoorlog. Deze expo Componisten in de 'Groote Oorlog' focust op muziek tijdens WOI. Je kan de expo bekijken van 16 tot en met 30 maart tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Humor in de bib

Wil je eens goed lachen en je amuseren? Kom dan naar een van de vele activiteiten tijdens de jeugdboekenweek van 16 tot 29 maart in de bib. Het thema dit jaar is Humor. Op zaterdag 21 maart van 10u30u tot 11u30 staat een leeskasteel 'humoristische poppenkast' gepland voor kinderen vanaf 4 jaar. Woensdag 25 maart van 14u tot 15u kunnen kinderen vanaf 6 jaar deelnemen aan een leeskasteel met als thema humor. Elk leeskasteel bestaat uit een half uur voorlezen, daarna is er een begeleide verwerking van het verhaal of een knutselmoment.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Meet and great Mr Bean in de bib

Niemand minder dan Mr Bean komt naar de bib. Op woensdag 18 maart van 14 tot 16 uur zet hij die dag de bib op stelten en kan je een selfie met hem maken of hem om een handtekening vragen! Of het de échte Mr Bean is of zijn dubbelganger, dat kom je zelf maar ontdekken. Op eigen risico, natuurlijk!

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Infosessie rechten en plichten van verhuurders

Wie een woning verhuurt of wil verhuren, moet meer doen dan alleen een huurcontract opmaken. Tijdens of voorafgaand aan de verhuring word je als eigenaar vaak met een aantal vragen geconfronteerd. Op woensdag 18 maart organiseert de stad Geel in samenwerking met sociaal verhuurkantoor De Zuiderkempen en Kempens Woonplatform (IOK) een infoavond voor verhuurders.

Je verneemt er niet enkel waaraan je moet voldoen als verhuurder, maar ook waar je recht op hebt en welke stappen je kunt ondernemen als je problemen hebt met je huurder. Ook verhuren via het sociaal verhuurkantoor komt aan bod. De infosessie vindt plaats op woensdag 18 maart om 19.30u in zaal 1.14 van het stadhuis. Deelnemen is gratis.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Geel blijft investeren in openbare werken

Het Lokaal Bestuur Geel blijft investeren in openbare werken en weginfrastructuur. De budgetten voor onderhoud van wegen, fietspaden en voetpaden worden bewust op peil gehouden ondanks de financiële beperkingen. Niet investeren betekent immers de problemen op lange termijn verschuiven. Bij grotere projecten probeert het bestuur rioleringswerken te combineren met de vernieuwing van het wegdek of de aanleg van een fietspad.

In 2015 worden de riolerings- en wegenwerken in Lichtaartseweg afgewerkt. Ook aan Poielveldloop en Puntloop wordt gewerkt. Later dit jaar wordt gestart met de werken in Heidebloemstraat. In 2016 staan werken gepland langs Tessenderloseweg waar onder meer een gescheiden fietspad wordt voorzien. Nog deze legislatuur wordt gewerkt in Velveken, Europawijk, Baantveld (tweede fase bereikbaarheidsas), Herentalseweg en Oosterloseheide. Waar mogelijk gebeurt dit in overleg met buurgemeenten of andere betrokken partners. Ook voor het onderhoud van de bestaande wegen heeft Geel de nodige aandacht. In 2015 wordt 800 000 euro voorzien voor herstellingen of vernieuwingen van het wegdek en 225 000 euro voor stoepen.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be